onsdag 14. april 2010

Russetiden trygt igang i Larvik!


Det er alltid en viss skepsis knyttet til hvordan russen kommer til å oppføre seg når den sårt etterlengtede og ikke helt alkoholfrie feiringen tar til. Etter mandagens våkenatt å dømme har vi imidlertid ingenting å frykte fra de rødkledte fra Thor Heyerdahl.

På den solfylte parkeringsplassen utenfor storskolen myldrer det av blide og fornøyde, men akk så slitne russ dagen derpå.

Klokka er elleve tirsdag formiddag, og mye tyder på at ungdommene, som til vanlig ville ha sittet ved sine respektive pulter i det nye praktbyggets mange klasserom, prioriterer annerledes i dag.

– Jeg har ikke sovet et eneste sekund i natt, så det viktigste nå er å hvile ut, smiler en utkjørt Kristian Heum Wolden.

Mandag ettermiddag gikk startskuddet for årets russefeiring, og de fleste av skolens 400 avgangselever møtte opp på parkeringsplassen for å forberede seg til russedåp og påfølgende «vrengekro» i Sliperiet, før man tradisjonen tro returnerte til skoleområdet for å fullføre årets første våkenatt.

Og det hele forløp nesten helt uten problemer av noe slag, ifølge både politiet og skoleledelsen.

– Vi fikk inn en melding fra en nabo om at russen spilte høy musikk ved 02.30-tiden, men etter at en patrulje avla dem et besøk kort tid etterpå, senket de volumet betraktelig, forteller politiførstebetjent Jørn Lier Horst ved Larvik politikammer.

Noe mer har han ikke å meddele fra den store russefesten natt til tirsdag. Det er stedfortredende rektor Karianne Balchen ved THVGS svært fornøyd med. Hun synes også ungdommene har vært forbilledlige i måten de har ryddet opp etter seg på.

– Da jeg kom på jobb klokka 07.40 i dag morges, var det fortsatt mange som oppholdt seg utenfor skolen, men parkeringsplassen så ren og pen ut, og elevene oppførte seg ordentlig, skryter Balchen.

Russepresident Anne Line Ferstad er lettet over at alt gikk fredelig for seg.

– Våkenatten var kjempemorsom, men det er ikke til å stikke under stol at det tar på å ha ansvar for et så stort arrangement. Nå skal vi bare reise rundt på ulike russetreff og ha det gøy, før vi avslutter her i Larvik 17. mai.

Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar