søndag 18. april 2010

Lager 1,5 tonn bagels til russen!


Det er nå ekstra travle dager på Bagel Buddy på Tasta. Matproduksjonen for russetreffet 7. til 9. mai er i gang, og det spares ikke på godsakene.

– Vi vil heller ha for mye enn for lite når vi er på plass i Kongeparken. Uansett vil vi få solgt det som blir til overs til butikkene i sentrum, forklarer eier Morten Birkeland til Rogalands Avis.

Gullkantet avtale

Bagel Buddy-eierne Birkeland og Per Sviland skal ha tre kjøkken med utsalg i sving under årets landstreff, som blir deres første.

Der skal de konkurrere med Pizzabakeren, Kongeparkens egne utsalg og et par mindre utsalg av pølser og burgere.

– Vi er litt nøkterne og satser på å selge for 100 til 150 kroner til hver av gjestene. De skal være der i to og et halv døgn og må spise, sier Sviland.

Med omtrent 12.500 mennesker til sammen på treffet, vil det bety en omsetning på cirka 1,25 til 1,9 millioner kroner for Bagel Buddy.

Avtalen gjelder for i år, med opsjon på fire år til hvis partene er fornøyde.

– Det er ikke tvil om at Bagel Buddy kan gjøre det godt på landstreffet, sier Magnus Lund, prosjektleder for landstreffet.

Han tok kontakt med Bagel Buddy og mener maten er perfekt for deres festivalkonsept for russen.

Også Bagel-eierne er storfornøyde. Hvis alt går etter planen, vil de få millionomsetning under helgen i Kongeparken.

– Det er ingen tvil om at dette er en gullkantet avtale for oss, og en unik mulighet til å vise oss fram for en viktig målgruppe, mener Birkeland.

Vil utvide

Birkeland og Sviland har planen klar for å få fart på salget til russen.

– Fra kunden bestiller til maten er i hånden skal det ikke ta mer enn ett minutt. Hvis vi holder ventetiden så lav som mulig kan vi tjene gode penger, sier Birkeland.

Det er han og Birkeland som startet Bagel Buddy for syv år siden. Regnskapstallene viser at de hadde 8,3 millioner kroner i driftsinntekter i 2008, men et driftsresultat med 577.000 kroner i minus.

I dag er det Bagel Buddy-utsalg i Kongsgårdsbakken, på MagasinBlaa og på Tasta, men de ønsker å utvide med nye franchisetakere.

– Vi håper å etablere Bagel Buddy flere steder i Rogaland, og satser på at Kongeparken og russetreffet blir et godt utstillingsvindu, sier Sviland.

Med 25.000 bagels, 7000 rullebrød, ett tonn kyllingburger, 500 kilo kyllingvinger og 150 kilo bacon blir det i alle fall mer enn nok til at mange får smake.

Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar