mandag 19. april 2010

Bruker 40.000 hver på russetiden!


Russetiden vår er bare én gang. Målet vårt er ikke å bruke mest mulig penger, men å bruke pengene på en riktig måte, sier bussjef Aleksander Austnes på Oppegård-bussen Indigenous.

Totalt har bussen som innen et par uker skal forvandles til en frodig regnskog, et budsjett på over 1,5 millioner kroner. For å få det til, har de 30 medlemmene spyttet inn 40.000 kroner hver, i tillegg til å bidra med dugnadsarbeid.

Interesseorganisasjonen Russens Organisasjonskomité har registrert 164 russebusser mot 130 i fjor. Mens russebusser tidligere var et utpreget Oslo og Bærum-fenomen, har festbussene til de siste årene spredd seg mer og mer ut over landet.

- Økningen på landsbasis skyldes hovedsakelig flere busser utover i landet, som i Bergen, Tønsberg, Sandefjord og i utkanten av Oslo, forteller komitéleder Mie Skard.

Ifølge Skard vil årets russ bruke mindre penger enn tidligere på store lyd- og lysanlegg.

- Det har vært en voldsom økning de siste tre-fire årene, men nå ser vi jevnt over en nedgang, sier hun.

Årsaken er endringer i reglementet om antall høyttalere det er tillatt å ha med seg til de store arrangementene. Antallet er satt ned fra 100 i 2003 til 32 høyttalere i år. I tillegg har politiet endret reglementet for utendørs høyttalere, disse er det ikke lenger er lov å kjøre med.

- Men det er fortsatt noen som bruker svært mye penger, sier Skard.

Eierne av Indigenous 2010 sparer definitivt ikke på mye. Men bussjef Austnes mener Oppegård-russen bruker pengene på en bedre måte enn russ andre steder gjør.

- Vi fikk et tilbud på et anlegg på 800.000 kroner. Etter å ha innhentet tilbud fra flere leverandører fikk vi det samme anlegget over 300.000 kroner rimeligere. Det er nok mange som bare ville tatt det første tilbudet, mener Austnes.

Guttene har også brukt 50.000 kroner på å få laget bussanger. I tillegg er det kjøpt inn T-skjorter, gensere og jakker med dekknavnet på. De vil ikke være med på at pengebruken er sløsing.

Blogglisten

1 kommentar:

  1. Jeg har sett denne gjengen med tullinger. Helt utrolig at noen på 18-19 kan være så fantastisk barnslige.... Fjortiser i russedress, herregud så pinlig!

    SvarSlett