fredag 4. mars 2011

Russen som ”skolebyggere”


Dessverre er det altfor mange som ikke har mulighet til dette. Millioner av barn står i dag uten skolegang og kan verken lese eller skrive.

Ett av FNs tusenårsmål er at alle barn skal ha rett til utdanning. Russen har gjennom de siste fem årene bidratt med å komme ett steg nærmere dette målet. I samarbeid med SOS barnebyer har engasjerte Russ klart å samle inn nesten fem millioner til å bygge og drifte Russens skole i Livingstone, Zambia. Dette har gitt skolegang til 360 barn hvert år. Disse barna har fått tilgang på skolebøker, undervisning og ikke minst gitt dem håp om en trygg fremtid.

Skolen ble ferdigstilt i 2009 og Russen er nå offisielt ”skolebyggere”.

La oss i år, som tidligere år, gå sammen og utgjøre en forskjell for barna i Livingstone! Det nytter å bidra!

I år vil aksjonen foregå på SMS! Dere kan være med på to forskjellige måter.

1. Gi via SMS – ved å sende RUSS til 2090.

For eksempel; RUSS123 til 2090. – da gir du 60,-

*Alle som gir via SMS betaler via sin ordinære mobilregning påfølgende måned.

2. Få andre til å gi ved å videresende din unike kode til venner og bekjente, ved å sende SOS og RUSS til 2030.

For eksempel; SOS 91111111 RUSS123 til 2030. (Normal SMS pris.) Vedkommende vil da motta en melding med info om fremgangsmåten.

Finn din kode Dette er svært enkelt, og vil hjelpe de som trenger det aller mest. Gå inn på http://www.russen.no/promoblogg/ og finn koden for din skole eller buss, send sms og så videresend din kode til alle på din telefonliste.

For hver eneste melding som kommer inn vil dette bringe midler til å skaffe barn en utdannelse. Kunnskap er kilden til utvikling, og kan bidra til en bedre verden for oss alle.

What´s in it for you? De som lar seg engasjere premieres selvfølgelig, og det vil være flere konkurranser gående. Er dere den flinkeste skolen? Er dere den bussen eller vanen som samler inn mest? Er DU den som engasjerer flest rundt deg til å delta?

Vi kårer og premierer vinnerne med følgende;

Beste skole: Russens Humak vandrepokal

Beste buss/van: Ringplass på Tryvann (uansett utstyr)!

Beste enkeltperson: Helikoptertur på Landstreffet på Lillehammer og prosjektreise til Afrika sammen med SOS-barnebyer i 2012.

Den viktigste premien er å bidra til å gjøre en forskjell, men vi ønsker å gi dere all den honnøren dere fortjener for å delta under årets viktigste innsamling.

Besøk HUMAKs facebook side her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar