I 2010 ble det sendt inn over hundre bidrag av buss-sanger. Både dekknavn og konsept-sanger laget av alt fra enkeltpersoner, bussmedlemmer og kjent artister, produsert av kjente og ukjente produsenter.

Under russefeiringen er det mye som skjer og de ulike kåringene er for mange et av de store høydepunktene. I 2009 ble ROK/NRJ awards holdt for første gang og ROK sammen med mediapartner Radio NRJ skal nok en gang kåre de beste sangene som russen leverer. Ikke nok med det, i fjor begynte samarbeidet mellom ROK og Universal music. Historiens første russe-album ble gitt ut på iTunes, kun bestående av musikk innsendt av RUSS 2010!

I år satser vi på å gjøre det enda større og det er i den anledning vi begynner med å samle inn sanger allerede nå.

Det er viktig å skille mellom originalt og samplet verk. En original låt er noe som er produsert for første gang, det er ingen kopi av verken melodi eller tekst fra en annen artist/produsent, dette vil bli en samplet versjon av en låt.

Dersom du og din medruss ønsker å bli med på kåringene av de beste ”hitsa” behøver dere ikke tenke på at låten er samplet eller kopiert av noen andre. Dersom det store ønsket er å komme med på samleplaten for RUSS 2011, må låten være original.

Det er bare å ta kontakt med oss dersom det er ting du lurer på i forbindelse med dette, send mail til post@rok.as merket «russemusikk».

Alle som gleder seg til den etterlengtede russetiden har vel sett de to teaser’ne for Tryvann og Landstreffet på Lillehammer og følt gåsehuden du får av å tenke på at snart er det din tur! Som kjent er har vi benyttet oss av et håndplukket utvalg av sanger, også buss-sanger, som er brukt i våre filmer.

Hva venter du på? Last opp ditt bidrag og se om deres låt kan få akkurat den statusen den fortjener. Dersom låten blir forbedret/endret etter at den er blitt lastet opp, ja, da laster du den opp en gang til!

Last opp din låt her!