onsdag 5. mai 2010

MArit er 61 år og Russ!


Marit er langt fra «russten», men Ann Therese innrømmer likevel at det er «litt rart» å ha med mormor på russetreff.

- Jo da, jeg har fått høre det noen ganger at mormor var med på det store landsrussetreffet på Lillehammer sist helg, sier barnebarnet.

Marit ble, muligens ikke komplett uventet, døpt «Bæssmor» under russedåpen. Fordi mormor bor på Koppang og Ann Therese på Raufoss - plassert ca. 17 mil fra hverandre - støter de ikke på hverandre støtt og stadig.

- Jeg har kjøpt gullpass og skal være på russetreff på Tryvann hver helg frem til 17. mai, avslører Ann Therese - mens 43 år eldre mormor Marit har bestemt seg for å roe det litt ned og lese til eksamen.

På grunn av langt fremskreden livserfaring fikk Marit lov til å begynne rett i 2. klasse på helsefaglig linje på Midt-Østerdal videregående skole.

Hun ønsket å erverve seg fagbrev som helsefagarbeider/hjelpepleier, etter mange års arbeid i bransjen.

- En får ikke fast jobb uten fagbrev, sier Marit.

Etter to år på skolebenken og bøttevis med rutine kan hun til høsten begynne rett på fagbrevet. Barnebarnet drømmer om en fremtid som advokat, dog etter en grundig russefeiring. Mormor Marit beskriver seg som en russ av den milde sorten.

- Det var helt rått på Lillehammer i helgen, sier hun. - Men jeg dro hjem ved halv totiden.

- Er det tilbørlig å spørre hva en moden russ setter til livs av fluidum på slike arrangementer?

- Favoritten er whisky! Jeg klarer ikke å presse ned mer enn én boks med øl. Det er mulig jeg er for gammel akkurat der - når det gjelder å pimpe øl, sier Marit Brænd.

1 kommentar: