søndag 28. november 2010

Felles skolekåringer på Telenor Arena!


Det har i flere år vært et sterkt ønske blant elevene på enkelte skoler i Oslo å få lov til å arrangere lokale skolekåringer for å kåre ”vinnerbusser” på hver skole. Slike kåringer ble gjennomført på enkelte skoler i Oslo en del år tilbake, men de siste årene har det ikke vært tillatt å avholde russekåringer på skolens område. Men i asker og bærums-område har slike kåringer vært tradisjon også de siste årene. Enkelte skolestyrer/busser har jobbet med å finne andre egnede arenaer i år, men det er ikke så enkelt.

Sjekk ut blogginnlegg fra Vestre Bærum-kåringen i 2010 her!

Rok har nå fått til en leieavtale med Telenor Arena som gjør det mulig å arrangere slike skolekåringer på Fornebu. De ønsker å legge til rette for at alle skolene som ønsker nå kan arrangere sine lokale skolekåringer på ett felles arrangement for å avlaste nærmiljøene for støy for forsøpling. Dette kommer til å bli tidenes skolekåring og starten på en tradisjon som vil vare i mange, mange år!

Skolekåringer skal være et arrangement for familie, venner, naboer og andre som ønsker å se bussene som russen har jobbet så lenge for å lage. Arrangementet er alkoholfritt og kan arrangeres ettermiddag/tidlig kveld onsdag 27. april. De håper at å samle kåringene på ett sted vil føre til mindre bryderi både for skolene og for naboer, en enklere organisering for russen, og ikke minst et tryggere arrangement i form av sikring av området mot bilveier i nærheten. Arrangementet vil være gratis for publikum og på Telenor Arena er det enklere å tilrettelegge for tilskuere og det er tilstrekkelig med parkeringsplasser.

ROK ønsker å gjennomføre kåringene på samme måte som tidligere, slik at de lokale skolestyrene utformer innholdet selv. Rok tar et overordnet ansvar for sikkerhet, i samarbeid med politi og vaktselskap, samt opprydding. Det er den lokale jury på hver skole som kårer vinnerne. Dersom enkelte skoler ønsker å slå seg sammen og arrangere felles kåring er dette også mulig.

Stay tuned for mer info!

8 kommentarer:

 1. Største bullshitet jeg har hørt om.
  Hvorfor skal kåringen være så sent som den 27. og ikke på mandagen?

  SvarSlett
 2. og hva kommer dette til å koste russebussene?

  SvarSlett
 3. @Anonym ovenfor. Tror ROK sa; Det er veldig varierende utifra hvor mange busser som blir med, men det blir maks 17 000 kr per buss (tror det var dette tallet, med forbeholdt om feil). Men det er så og si ingen alternative steder vi kan ha skolekåringer i Bærum. Telenor er genialt på mange måter.

  SvarSlett
 4. anonym øverst, er du tjukk i hue? mandagen er andre påskedag...

  SvarSlett
 5. 17000????????? for å delta på et alkoholfritt arrangement?? lykke til

  SvarSlett
 6. det er jo snakk om samme prisnivå som det var på kåringene i fjor. og da er det jo mye fetere å være på selveste telenor arena, enn på en parkeringplass ved rud!!

  SvarSlett
 7. det har aldri kostet 17000 for at bussen skal stå på nesbru under nesbru kåringen! hvem gidder betale så mye for det!! og hvis det er oslo bussene som har det problemet, kan ikke heller de samles der. bussene i asker og bærum har ihvertfall et sted og være. og som det står , det er TRADISJON. hvorfor skal ROK komme å ødelegge tradisjonene våre, noe man gleder seg til hver russetid, skolekåringene!

  SvarSlett
 8. Ditt kjøtthue over:
  Så du hvor suksess det ble eller? T.A var perfekt for kåringene i år. 10 000 publikum (mer enn Stabæk har på hjemmekamper, lol) og 30 busser som deltok. Vilt??? Ja ;) Det er ikke lenger lov med kåringer på parkeringsplasser som f eks skitne rud. This is the shit, og ønsker neste års russekull lykke til på TA :)

  SvarSlett