søndag 25. oktober 2009

Møte med Ess i Ermet!

Lørdag 10.oktober var jeg (Tilla Mangseth) og Jørgen fra russebloggen.no i Oslo og møtte gruppa "Ess i Ermet" under øving på Øvingshotellet som ligger på Grünerløkka i Oslo. Ess i Ermet er fra Drammen og har holdt på siden 2004, siden den gang har de holdt konserter landet rundt. Etter noen singler, har de endelig gitt ut sin første skive og er storfornøyde med resultatet.

Gruppa består av seks gutter og ei jente. Jeg tok en prat med Christian D’Angelini Sanders som er frontfigur i gruppa, og han forteller:

- Mange av oss var venner fra ungdomskolen som laget rappmusikk for moroskyld. Dette var tidlig på 2000 tallet, det å drive med rapp ble ganske in der vi var fra, så alle ’kidsa’ i gata sluttet i band og startet med rapp! Så man kan si vi kastet oss på bølgen med masse fjollete låter. Men etter hvert som vi kom litt inn i miljøet så fikk vi med oss flere som hadde holdt på litt lengre, vi fikk drahjelp og låtene ble etter hvert bedre. I 2007 fikk vi stor suksess med låten ’Fever’ og begynte å ta musikken mer på alvor.

De er alle enige om at nøkkelen til å lykkes i denne bransjen og også ellers, ligger i å kjøre sitt eget løp. Ess i Ermet er en gruppe som krydrer hip hop med pop, piano og akustiske melodier.

- Vi har hele veien hatt tro på egne ferdigheter, og i tillegg hatt litt flaks med å få ut hitene våre, legger Sanders til med et smil.

Ute med album
Selv om de ikke har holdt på profesjonelt så lenge, har de rukket å oppleve mye sammen.

- Vi har altfor mange minner til å nevne alle, men et av de morsomste var når vi skulle spille i Ålesund. Det var et horribelt vær og strømmen gikk etter et kvarter på scenen. Så vi fullførte konserten med munnharpe og piano. ler han.

Selv om Silje er den eneste jenta blant seks gutter, er de visstnok veldig snille mot henne.

- Vi er gode venner alle sammen og er også med hverandre utenom øvinger. Men vi jobber veldig mye med musikken, så det blir ofte til at vi tilbringer lange dager i studioet, sier Chris.

I slutten av august ga de ut sitt første album, ’Fullt Hus’. Det inneholder sanger de har komponert siden de begynte, og skiva havnet rett inn på Vg-lista.

- Det har vært skummelt, spennende og lærerikt å gi ut plate. Det å kunne se sin egen skive i butikker og på Vg-lista er utrolig moro. Dessverre er vi ikke akkurat a-kjendiser, så jeg kan innrømme at platesalget går litt tregt!, innrømmer han

- Hvordan vi lager låter varierer, oftest går vi sammen med band for å komponere låter sammen med de. Etter det skriver vi tekster hver for oss, for så å møtes igjen å legge vokal på. Det er en lang prosess så vi jobber som oftest med 3-4 låter av gangen. Til skiva laget vi rundt 30 låter før vi plukket ut de 12 beste. Av de 12 plukket vi ut de fire dårligste og endret de til det bedre. Så vi er veldig fornøyde med skiven vår!, fortsetter han stolt.

Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar