tirsdag 5. oktober 2010

VI sponser DIN russetid! seriøst?

Gruppen: VI sponser DIN russetid har i løpet av noen få dager fått over 10.000 fans på facebooksiden sin. De karakteriserer seg selv som en total-leverandør til russetiden og som ett markedsføringstunt skal de gi bort billett til tryvann, stavanger og lillehammer, inkludert mat, drikke og overnatting til 10 russ hvert år fra 2011-2013. Er dette for godt til å være sant?

Konseptet har fungert bra og det har allerede kommet over 10.000 fans på facebooksiden. Men hvordan vil dette gå videre? Ingen nettside, ingen referanser, ingen garantier. Hvem vet hva de skal bruke informasjonen de får inn til?

Nettsiden deres www.russenorge.no fungerer ikke. Men en nettside som er registrert på samme person: www.spåsiden.no , fungerer i allefall, så i mellomtiden kan dere jo gå inn der og spå om dette blir en ny hit, eller om det er lureri?

Bildet de brukte på profilbilde er stjelt fra russesiden.no og det andre bilde de brukte tidligere er stjelt fra www.russeshoppen.no (bilde nr 21) (Disse har nå i ettertid blitt fjernet)

Russeshoppen har prøvd å få kontakt i personene bak Russenorge via facebooksiden deres, men hver gang vi har skrevet en kommentar på wallen deres så ha denne blitt slettet umiddelbart. Litt merkelig oppførsel hvis de er en bedrift som er seriøse og har alt på det rene.

Russebloggen sitt tips, er å være litt aventende og skeptisk til dette. Det er mange ting som tyder på at dette kan være for godt til å være sant, og at det er noe lureri bak. I tillegg vi advare mot å gi fra seg personopplysninger uten at man vet hva de skal bli brukt til. Men for all del, om det er noe hold i dette så er det jo perfekt for dere som er russ!

NB: Artikkelen er redigert , etter nye innspill i saken

7 kommentarer:

 1. Dårlig reaserch! Hvem som helst kan si at dem står bak russenorge.no eller appel.com eller russebloggen.no. Selvom de to overnevnte personen her eier domenet russenorge.no betyr ikke det at det er dem som står bak face siden. De som har laget facesiden kunne ha skrevet inn russedress eller russ.no som hjemmeside.... catch my point? dårlig journalistik

  SvarSlett
 2. Ja, ser den. Det er russedress som står som eier av dette domenet, men det er ikke dem som står bak siden. Dette er en objektiv side som prøver å hjelpe russen frem mot russetiden.

  Men synes saken er litt annerledes når domenet ble opprett på mandag, samtidig som facebook-siden. Og nå er jo facebooksiden deres gjort om, bildene er tatt vekk, konkurransen er vekk og premiene er vekk. Så kanskje det var noe i det jeg skreiv likevel?

  SvarSlett
 3. anyways, det er ikke dem som står bak ;)

  SvarSlett
 4. Hvis du påstår det så endrer jeg gjerne artikkelen, men siden du tydeligvis vet hvem som står bak og hva dette går ut på, så hadde det vært fint å kunne fått litt informasjon :)

  Ser heller ikke helt poenget med å poste som anonym?

  SvarSlett
 5. poenget er jo fordi jeg ønsker å være anonym ;)

  SvarSlett
 6. Ironisk at en side som dette (satt opp på gratistjenesten blogger..) klager på seriøsiteten til andre aktører. Ikke minst bryter dere norsk lov ved å henge ut navn på denne måten. La meg sitere:


  § 8. Vilkår for å behandle personopplysninger
  Personopplysninger (jf. § 2 nr. 1) kan bare behandles dersom den registrerte har samtykket, eller det er fastsatt i lov at det er adgang til slik behandling, eller behandlingen er nødvendig for
  a) å oppfylle en avtale med den registrerte, eller for å utføre gjøremål etter den registrertes ønske før en slik avtale inngås,
  b) at den behandlingsansvarlige skal kunne oppfylle en rettslig forpliktelse,
  c) å vareta den registrertes vitale interesser,
  d) å utføre en oppgave av allmenn interesse,
  e) å utøve offentlig myndighet, eller
  f) at den behandlingsansvarlige eller tredjepersoner som opplysningene utleveres til kan vareta en berettiget interesse, og hensynet til den registrertes personvern ikke overstiger denne interessen.

  Første ledd her henviser til §2 nr. 1, som sier:

  § 2. Definisjoner
  I denne loven forstås med:
  1) personopplysning: opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson

  Vi ser til at denne blogposten blir fjernet umiddelbart, da dere vil ha en fryktelig svak sak i en eventuell domstol.

  SvarSlett