søndag 15. august 2010

Russeklær for første gang på Oslo Fashion Week


Med bakgrunn fra Esmod

En del av årets russekolleksjon er designet av den talentfulle designerspiren Ninette Bøhmer. Hun er utdannet ved Norges eneste moteskole, Esmod.

- Russeklær har alltid vært trauste og uniformspreget, og selv om plaggene har utgangspunkt i 100 år gamle helnorske tradisjoner, betyr ikke det at man ikke kan gjøre de kulere og mer sexy. Det har rett og slett vært fantastisk gøy å være med på å endre de gamle russeklærne, sier designer Ninette Bøhmer.

Ninette har vært en av tre designere som har bidratt i den nye kolleksjonen. Hun har blant annet designet nye jentebukser og en ny unisex-modell. Resten av kolleksjonen er designet av Knut Lyngstad og Knut Gresvig i Russedress.

- Jeg fikk frie tøyler til å designe buksene slik jeg ville. Inspirasjonen har jeg hentet fra jeans og blandet med alt det nasjonalistiske russetradisjonen bygger på, sier Ninette Bøhmer.

Moteshow og afterparty på Spikerboks

De nydesignede russeklærne vises på catwalken på Spikerboks i Nydalen fredag 20. august fra klokken 21.00. Etter catwalken arrangerer Russedress Afterparty med flere kjente artister levert av Radio Energy. Blant annet kommer Anine Stang og Robin og Bugge.

Kolleksjon med 250 ulike plagg

Årets kolleksjon består av hele 250 forskjellige plagg. Et utvalg av de meste spennende nyhetene fra kolleksjonen vises frem på Spikerboks 20.august. Årets 100-siders katalog lanseres allerede denne uken.

- Siden starten har Russedress arbeidet med å tilby produkter av høy kvalitet i moteriktig design. Med årets kolleksjon har vi et større og bedre utvalg enn noen gang, og ikke minst bidrar dette til at russen får akkurat det de ønsker seg, sier Knut Gresvig, kreativ leder i Russedress.

Tekst hentet fra russesiden.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar