søndag 24. mai 2009

Hvordan skaffe seg sin egen russelåt? (Del 1)


I denne artikkelen vil jeg prøve å hjelpe dere som RUSS med hvordan dere kan få deres egen russelåt. Dette er kanskje mest aktuelt for dere med russebuss, men det er også en trend at flere og flere russevaner velger å ha egne russelåter.

Hva skal man tenke over når man skal finne noen til å lage en russelåter for seg? Det første dere må tenke på er hvordan type musikk dere vil ha og høre på den tiden dere er russ. De fleste russelåtene er enten techno, trance eller hiphop og rap. Hvilke type musikk liker dere best, og hvilke type musikk passer best til deres tema på russebussen? Her må dere sette dere ned litt sammen og finne ut hva dere ønsker for deres russetid!

Jeg har valgt å dele denne artikkelen i to deler slik at ikke hver artikkel skal bli altfor lang. Først kommer en artikkel for dere som vurderer en rap eller hiphop låt. Da kan jeg anbefale disse artistene:

- Lættis Weed
Under finner dere to av låtene han mekket for russ i fjor. Phantom 08 låten ble spilt på utesteder i Oslo, Trondheim, Bergen, Fredrikstad, Horten, Drammen, Tønsberg, Stavanger og til og med i København!! Den var også oppvarmingslåten til Postgirobygget i Kongeparken i Stavanger.

Goodlife 08 sangen ble ferdig den 1. Mai. 2008. På 17 dager klarte den å slå seg opp til å bli spilt på nesten samtlige busser og anlegg rundt om i landet.

For mer info kan dere gå inn på www.russesang.no (ikke oppdatert enda)

Kontakt: suchaaa@hotmail.com eller tlf: 95111202

Lættis Weed har tidligere hatt mange hitter for russ og hvis du er interessert er det bare å ta kontakt. Musikksjangeren deres er rap og houserap.

I år lager han kun sanger til et begrenset antall russebusser, så her gjelder det å være tidlig ute! Prisen for dere som russ vil ligge på ca 15000 for en russelåt.

Her har noen av russelåtene Lættis Weed har laget de siste årene:
- Phantom ( høøøør på sangen a! )
- Goodlife 08
- My Sound 09
- Action 09
- Achtung 09 + mange fler =)


- El Axel
El Axel er en artist som har drive på i flere år. Han er kanskje mest kjent for sin tidligere gruppe Equicez, men har de senere årene også gjort suksess alene. Her er litt av hva han har oppnådd:
------------------------------------------------
Equicez - State Of Emergency (Album)
el Axel - It Is Wha It Is (Album)
el Axel - Recognise th'accent (Mixtape)
el Axel - Recognise th'accent pt2 (Mixtape)
------------------------------------------------
Som F'EM one vant han MC-battlingkonkurransen Street Spitting 3 år på rad i 2000, 2001 og 2003 (2002 var et annet konsept, og han deltok ikke
Spellemannspris vinner
Alarmpris vinner
Norwegian Hip Hop awards(2xH)
MTV EMA "best norwegian artist 2007"
------------------------------------------------
100'vis av shows gjennom årene + ett par festivaler som Øya, Quart, Roskilde, SXSW etc jeg er først og fremst en live MC..
------------------------------------------------
Musikkstil er , Hardcore, energisk, latinsk/norsk, melodiøs Hip Hop.
Hør sanger her:
- Equicez – Barnslig
- El Axel – Showtime

I år har han laget en russelåt for russ fra Kongsvinger.
Den kan dere sjekke ut her: El Axel - Hombres 09

Vil dere sjekke ut mer om El Axel kan dere ta en titt på:
- Myspace.com/elaxel
- Kingsize.no/elaxel

Prisen for dere som RUSS vil ligge på mellom 10.000 og 15.000 for en russelåt.
Kontakt: Gjelder bare seriøse henvendelser. Mail meg på jorgen.snoas@gmail.com så får du den.


- Robin og Bugge
Robin og Bugge er de første i Norge til å blande sjangrene rap, trance, electrohouse og disco. De er også kjent for å dra rap på tvers av andre sjangere, men lager for det meste fengende og mainstream hip hop

De ble i 2008 utropt som tidenes mestselgende russeartister noensinne av Russesiden.no og har vunnet den gjeve prisen "Årets låt" flere ganger enn noen annen artist. Og de har gjort hele 5 russelåter med onkl P. Etter hele 39 russelåter på fire år, gir den så produktive gruppa seg som offisielle russeartister for å begi seg ut på større oppgaver og eventyr.
18.Mai 2009 kom de ut med deres første offisielle singel som heter Popish, og deres første plate er ventet sommeren 2010!

Les mer på hjemmesiden deres: www.robinogbugge.no

Kontak: robinogbugge@hotmail.com

Prisen varierer, MEN! Neste år kommer Robin og Bugge´s aller siste russelåt. Og det hele vil skje gjennom en auksjon. Den høystbydende bussen/vanen/bilen får robin og bugges siste og 40. låt. Mer info om auksjonen kommer til høsten.

Her er 2 av sangene de laget for Russ 09:
- Olympen 09
- Deja vu 09


- Ess i ermet
Ess i Ermet har siden oppstart i 2004 pumpet ut hits. Kjent for sin varierte stil og fengende beats har de jobbet seg opp til å bli et godt kjent up’n’coming band i Norge. Mangfoldet i gruppa gjør låtene mer varierte enn hva de færreste rap-gruppene klarer å få til i Norge. Gutta skriver alt låtmateriale selv og har hele tiden vært vant til å jobbe med flere rundt seg.

Mest kjent er nok gruppa for singelen, "Dette er livet" som var deres første singel, utgitt juni 2008. Singelen har fått mye oppmerksomhet bl.a da den lå inne på VG-lista i to uker, ble radiolistet av NRK mp3 og musikkvideoen som har blitt sett av over 100.000 på YouTube.

Les mer på hjemmesiden deres: www.essiermet.net

Kontakt: chrisstar@essiermet.net

Her er to sanger de laget til Russ 07 og Russ 08:
- Event 07
- Shaguar 08


- JokR
JokR er en anerkjent rapper fra Fredrikstad som har skapt flere store hits i samarbeid med andre rappere, bl.a Ikonet og Jadde fra sverige.
JokR, er kjent for sitt enorme engasjement på scenen,låter og musikkvideoer han deltar i! JokR. har spilt over 100 konserter rundt om i Norge å har vært aktiv på spillelistene til de lokale radiostasjonene på Østlandet den siste tiden. Ønsker DERE en lystig,kvalitetsrik og fengende russelåt til bussen/bilen deres,er JokR absolutt å anbefale!

Pris pr.russelåt ligger mellom: 5.000-10.000,-


Sjekk ut mer om musikken hans her:
- www.myspace.com/jokr4real
- www.kingsize.no/jokr
- JokR - Feel Good

Kontakt: remi.graarud@live.no


Her har jeg gitt dere som RUSS fem forskjellige artister dere kan kontakte om dere vil ha en helt egen og unik russelåt. Alle disse er kyndige personer og vet hvordan de skal behandle russen. Dette er den første av to (kanskje flere) artikler som kommer om hvordan man kan skaffe seg sin helt egen og unike russelåt. Så hvis det ikke er noen av disse som passer for deg som russ eller din russebuss, så er det bare å vente på neste artikkel hvor jeg vil legge frem nye artister som lager sanger til deg som RUSS.
Blogglisten

6 kommentarer:

 1. Nice, bra at det endelig har kommet en blogg om hvor man kan skaffe russebusser osv. Synd at det ikke var en sånn blogg når jeg var russ i år. Håper russen 2010 for god bruk for denne bloggen, for det hadde virkelig vi gjort..

  Gogo TRYVANN!!

  MvH. 2009 russ:).

  SvarSlett
 2. Sv; Jaa! :) Er glad jeg var tidlig ute. Gleder meg skikkelig! Kommer til å bli et spennende år :) Fin blogg forresten, skal fortsette å se innom for mer info osv :)

  SvarSlett
 3. Må være Jokr eller Weed selv som har lagd denne bloggen... Joker lager jo ikke annet enn whine låter, så hvis du vil ha en whine russelåt så be my guest.
  Du nevner jo ingen av de virkelig store og bra artistene som gjør alt fra scratch: Som innslag(gutta), Hoogatroopers, albino superstars, DVD, dj smaaland, Sean Astericks og Frank Shorter... For en dårlig blogg ass, unnskyld men jeg må bare si det. Men bra initiativ da Jørgen!
  Om noen virkelig trenger hjelp til bussen sin så kan du sende meg en mail på lordbenny@hotmail.com så kan dere få hjelp av BUSSforRUSS... Hilsen Bendik

  SvarSlett
 4. Beklager sent svar her, men har ikke fått med meg at det har kommet kommentarer her. Hyggelig med tilbakemeldinger, både positive og negative. Skal gjøre så godt jeg kan for at bloggen skal bli enda bedre og være til nytte for alle.

  SvarSlett
 5. Herr Konkret (tidligere Frustrerte Herrer) stiller alltid opp med russelåter.
  Tidligere lagd for bl.a:
  -Avalanche 07
  -Tee Off 08
  -Tur:retur 08
  -Shamrock 08
  Ta kontakt for å få tilsendt en mix av tidligere låter og info om priser - breaking_nation@hotmail.com

  SvarSlett
 6. Oral Bee har jo også lagd noen fete russelåter. Husker godt Mirage fra 2003. Og sjekk ut Genesis 2010, sinnsykt fet!

  SvarSlett