onsdag 8. september 2010

Ekslusivt intervju med Hiphouse-gruppen Snobe!Med god erfaring fra både rap-scenen og den norske platebransjen grunnla Marius Beck og Theodor Anton februar 2010 hip house-prosjektet Snobe. Idéen ble til da de to rapperne bodde sammen i et bokollektiv på Nydalen i Oslo. Duoen er en av få av sitt slag her til lands og fronter den kommende sjangeren svært mange forbinder med Lars Vaular og Maskinen - i realiteten en sjanger som oppstod i Chicago på slutten av 1980-tallet. Begge rapperne var tidligere medlemmer av en suksessrik rapgruppe, som både fikk platekontrakt med Norges største plateselskap og sammen spilte nesten 100 konserter over hele landet. Til tross for en lang fartstid med gruppa følte begge at det var på tide å gjøre noe helt nytt - derav Snobe.

"Snobe står for noe nytt innen sin sjanger." - Bjarte Giske, Ground Rules

Deres første single "Boogie" ble produsert av produsenttrioen Ground Rules (A-lee - World So Cold), spilt inn og mikset av den norske studiorap-kongen Jarl Aanestad (Madcon, Karpe Diem, Joddski, Samsaya m.fl.). Til singlen spilte Snobe inn sin første musikkvideo på Luux i Oslo, som anses for å være ett av de mest eksklusive utestedene i Tigerstaden. Videoen var den første i rekken for regissør/videograf Alex Holm og spilte seg på kort tid opp mot 10.000 treff på YouTube. Senere har også Snobe gjort låter med Helfner fra Paradise Hotel og flere norske artister.

"Sett live av over 4000 på 3 måneder."

Men: det er først og fremst ett liveshow. Duoen har med fast DJ, Henrik Max, og sammen skaper de en intens opplevelse som passer godt på nattklubber og andre arrangementer med høy partyfaktor. På en lite promotert fest til ære for utgivelsen av deres første single, fylte de opp utestedet Yatzi i Oslo med hele 800 mennesker på en kveld. Etter kun en singel i bagasjen har gutta allerede vært booket rundt om i landet for å bevege festglade mennesker - det er bare å vente på fortsettelse

"Hver time laster noen ned en Snobe-låt."

Snobe er for tiden i studio og legger siste hånd på verket for deres liveshow som de i første omgang skal levere til studenter i Bergen. De pusher ut låter via Facebook og vil at alle skal få høre hva de har å komme med. Fans får laste ned låtene gratis og Snobe er blant fåtallet som tilbyr alle sine låter via både Spotify og WiMP

Join Facebooksiden dere her
, Her kan dere også laste ned låtene deres GRATIS!

Jeg har vært så heldig og fått ett ekslusivt intervju med gutta her på russebloggen.

Navn:
Marius Beck & Theodor Anton

Artistnavn/gruppe:
Snobe

Hvilke årstall var dere russ?
Marius var i det legendariske 2006 kullet (han begynner å bli en gammel skurk nå), Theo derimot ristet rumpa i 2008, (ungkalv!).

Var noen av dere på russebuss, i såfall hvilke?
Russebuss hadde man ikke tid til på den tida, Marius hadde en skranglete van, men med den feteste låta! Faktisk ble den kåret til årets vanlåt eller noe sånt på Tryvann, VÆNVITTIG!!! =)
Theo derimot kjørte stil i Van Halen, rååå låt det også, og det er det som er viktiigst.. eller noe!

Hvor lenge har dere holdt på med musikk?
Hmmm.. det er alltid et vanskelig spørsmål. Theo prøvde seg litt solo i 2003, men trakk seg tilbake. Så var han med å starte rapkollektivet Ess i Ermet i 2004, som Marius senere joinet i 2006. men har vel holdt på "seriøst" i 2-3 år vil nå jeg si! Hvis du regner å spille inn trakcs oppå gamle klovner i kamp låter har jeg rappet i 100 år (Marius). Theo begynte forøvrig karrieren sin som musiker hos pianolærer i 4. klasse.

Hva var grunnen til at dere startet?
3 ord, Klovner i kamp.... + Keem one og Dirty Oppland(Marius). Husker ikke hvordan alt begynte, men Snobe ble hvertfall til for å gjøre noe helt nytt. (Theodor)

Hvilke gig er den feteste dere har hatt?
Hmmmm, hva skal man svare da...? man skulle sikkert trodde vi skulle sagt Russetreff på Tryvann, Stavanger, Halden eller andre nattklubber, MEN... den konserten vi mest trolig sitter igjen med best minner fra, er når vi spilte på Frambu i sommer. Frambu er en sommercamp for barn og ungdom med veldig skjeldne sykdommer. Et UTROLIG publikum som sto å klappet i 20 min til Marius fikk nytt batteri i mikken sin! Men ikke misforstå, Russen er kanskje det beste publikumet man kan få!!! Ellers er de gigene vi har gjort med band noe å trekke frem.

Hva er deres forhold til russetiden?
Drit bra! Alle har vel bare gode minner fra russetida, og spesielt gøy er det å få fortsatt få være med på litt rullings med bussen vi mekker bængere for =)

Hvis dere fikk være russ for 1 dag i 2011, hva ville dere gjort?
hmm.. bare 1 dag.. russen gjør vel det samme hver dag anyways? jeg ville hvertfall hatt hotellrom i Stavanger, og ellers bare gjort akkurat det jeg gjorde back in the days.. feste som en fjortiss? (Marius) hadde begynt dagen med å vekke foreldra mine med en væn sånn i firetiden, så hadde jeg sovet meg igjennom skoledagen, dratt på tryvann og blitt så full at jeg hadde krangla om å komme backstage. theo

Hva er deres beste tips til årets russ?
Ikke kjøp sånn russebukse med glidlås nederst på beina, den ryker med en gang! (Marius) ett ord: zyrtec! (theo)

Hva gjør dere når dere ikke lager hits?
Marius studerer Økonomi og Administrasjon på BI, Oslo! Snart fått seg Bachelorgrad å greier, stas. Ellers er det mye fest, moro, konserter og JOBB! Theo prøver å studere og bli rik på en gang, funker bra så langt.

Hva er deres favorittlåter, både til avslapping og fest!
Legendariske Beautiful - Snoop doggy dooog feat. Pharrel Williams, funker til alt! å den derre Commander er drit fet på party da, for ikke å glemme den MGP låta med saxofon.. husker ikke landet.. men han duden er RÅ!

Hvem er deres favorittartist og favoritt dj?
Er det obligatorisk å svare David Guetta?

Har dere noen favoritt spillelister på spotify?
Nei? men Wimp er drit fett! (Marius) jeg legger bare alt jeg digger i en liste, ellers elsker jeg å oppdage ny musikk på spotify. G-send har en liste som heter rave2thegrave, verdt å få med seg. (theo) må legge inn link

Lag ett slagord for russebloggen!
"alt du trodde du visste om russen"

Hvilke låt tror dere blir årets russelåt i år?
Fanta och rosé

Hva er tidenes feteste busslåt?
den birdy birdy låta med Apollo og Fingern.. hva heter den igjen?

Hvor lenge har dere laget låter til russen?
Theo startet vel i 2006.. Marius i 2007!

Hvorfor skal russen velge dere til å lage låt for dem?
Fordi vi er bedre enn han ene på bussen din som sa han sikkert kunne mekke en låt så dere sparte litt penger! fordi han faktisk hadde mikkstativ i kjellern og hadde hørt på 50 cent lenge før deg!

Til slutt vil jeg bare ønske dem lykke til med gruppa og studiene! Og ikke glem å gå inn på facebooksiden deres og trykk LIKE!


2 kommentarer:

  1. linkene funker ikke i artikkelen - skal være http://www.facebook.com/SnobeRap tror jeg! :)

    SvarSlett
  2. Merkelig, den fungerer hos meg!

    Fungerer de fortsatt ikke hos deg?

    SvarSlett