søndag 20. september 2009

Mer Om Historien Bak ROK

ROK arrangerer i alt 3 russetreff. Tryvann som fordeler seg på tre helger. Lillehammer som går over en helg og Hellerudsletta som avslutter russetiden. Rundt disse arrangementene så kreves det enormt mye forberedning og jobbing. Det vil komme mer info om disse treffene i senere artikler, men jeg vil nok en gang nevne at her går det med enormt mye penger til sikkerhet.
Grunnen til at jeg nevner dette er fordi jeg synes det er viktig å få frem. Det er kanskje ikke det første man tenker på, når man tenker på russetreff. Sikkerhet er ikke synlig når den er bra, da bare er den der og skaper ett vellykket russetreff. Det er først når det er dårlig sikkerhet at man legger merke til den. Det er da ulykkene og katastrofene kan forekomme. Men etter at ROK inntok banen i 2004 har sikkerheten på russetreffene økt betraktelig og det er takket være en enorm innsatsvilje og jobbing fra de som jobber i ROK. Ting som har vært med på å forbedre sikkerhet er blant annet mye større fokus på vakter under arrangementet, inngjerdede områder, russelappen for å vise at du er russ og aggregatpark som ble starter for russ 08 for å nevne noen av sikkerhetstiltakene. Russelappen koster faktisk mye penger og krever en del arbeid for å få gjennomført. Dette er grunnen til at det koster penger for russelappen i stede for at den blir delt ut gratis. Samtidig vil jeg nevne at dette er ikke noe de tjener penger på. ROK går hvert år med underskudd når det gjelder russelappen. Når det gjelder aggregatparken så har det vært diverse tilbakemeldinger. Og ikke alle har vært like positive. Men dette er ett tiltak som gagner russen 100%. For det første er det mindre brannfarlig. Og man får samlet alt på ett sted, istede for at hver buss har med sitt eget aggregat. I tillegg er det mer miljøvennlig. Og ikke minst dere som russ slipper å sitte igjen med erstatningskrav osv hvis noe skulle gå i stykker. Det har vært problemer tidligere med hærverk på aggregater fra medruss. For eksempel at de har blitt tagget på, pisset i bensinen og at ledninger er blit dratt ut, noe som kan ødelegge forsterkere osv. ROK jobber kontinuerlig for å forbedre seg og gjør alt i sin makt for at dere som russ skal få en optimal russetid!

I tillegg gir de ut ett gratis magasin som heter Blekka. Dette kommer også i en nettutgave som du kan lese her: www.russemagasinet.no Her er det mange artikler som angår deres russetid og som kan hjelpe dere med å være best mulig forberedt til russetiden. Blekka blir utgitt i 25.000 eksemplarer og er blir gitt ut gratis på skoler over hele sør og øst-norge. Dette er også utgifter som dekkes av billettinntekter osv. Dette er igjen ett bevis på at overskudd fra russetreff går helt og holdent tilbake til dere som russ.

Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar