torsdag 20. januar 2011

Kåringer på Telenor Arena!


Tobias Sommerfelt og Ehsan Poursharif fra ROK

Det er nå endelig klart for felles skolekåringer i Oslo, Bærum og Asker. Det har i mange år ikke vært mulig for Oslo-russen og arrangere kåringer, men 26.april braker det hele løs med busser fra hele Oslo, Bærum og Asker!

Hvem kommer?
Fra Bærum er det allerede 35 sikre busser, 99% av alle bussene i bærum. Vi skal ta en titt nærmere på Askerbussene også, for å undersøke interessen der! Fra Oslo er det allerede 25 busser bænkers, men jeg har et personlig mål på rundt 80 busser totalt over to dager fra Bærum og Oslo hovedsaklig. Sier prosjektansvarlig i ROK, Tobias Sommerfelt.

Hvor mye koster det?
Prisen blir maks 19.000 per buss. Dette dekker alle kostnader tilknyttet til arrangementet. Leie av arenaen, logistikken rundt trafikk, vakter, opprydning, TONO avgifter og alt som kort fortalt skal betales for av det nødvendigste. Mange russ tror dette er mye dyrere enn tidligere år, da kåringene fant sted på skolenes "uteplasser". Men det er en grov feil. Både Tobias og Ehsan har arrangert dette tidligere, og kåringene har alltid ligget på mellom 15-20.000 per buss hvert år. Dette er pga politiet har krevd at visse ting skal være fikset, som feks vakter, opprydning, depositum osv. Altså, noe mange ikke visste, er det politiet som pålegger russen ekstrakostnader, riktignok for å forsikre seg et sikkert arrangement, men det er ikke ROK, som arrangører som tjener fett på dette. Ting MÅ være fikset før politiet godkjenner en kåring.
For russ som ikke er på en buss, er det såklart gratis, og såklart gratis for publikum!

Kåringer
Når det gjelder Bærum, blir det årets Stabekkbuss, Eikelibuss, Vallerbuss, Nadderudbuss, Vestre Bærumsbuss og kanskje også en tittel "Årets Bærumsbuss". Kommer an på om russen vil ha den siste, det er opp til dem, og hittil virker det slik. Når det gjelder Oslo er vi litt usikre, det kommer an på hva russen vil ha. Hittil flørter vi med tanken på "Årets Østlige buss" og "Årets Vestlige buss" og kanskje "Årets Oslobuss". Alt kommer an på til syvende og sist på hva russen selv vil ha, for det er det vi konsentrerer oss om. Vi SAMARBEIDER med russen, vi lager IKKE et arrangement for russen, men MED dem ;)

Annen underholdning
Det er opp til hver enkelt skole om de vil ha noe mer underholdning på sin respektive kåring. Om Valler vil ha en kjendis som opptrer, er det helt opp til dem! Men i år har vi ikke som arrangører pålagt russen noe mer kostander enn det absolutte nødvendige. Altså igjen; er det opp til russen!

Alkohol
Det vil ikke være alkoholfritt, MEN russen må selv drikke inne i sine busser, da det er deres private eiendom, mens alt utenfor er offentlig, og offentlig drikking kan bli dyrt når politiet er på stedet. Og slik har det alltid vært :)

Les reportasje og se videosnutt i Budstikka her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar