tirsdag 16. juni 2009

Hvordan er det å være russepresident?

- Hvordan var det å være president? Anbefales det å være med i russestyret?
Å være President visste jeg ifra starten ville være krevende, lærerikt og en del møter, telefoner og arbeid. Spesielt fritid som forsvant litt. Men det var absolutt verdt slitet når man ser resultatet av noe vellykket. Det var veldig mye ansvar og arbeid i det, organisere møter, være øverste organ, DU MÅ kunne svare og vite absolutt alt som har med russetiden og gjøre. Så det går mye research og telefoner til tidligere russ og om russetiden, Du må kunne være hard mot dine nærmeste, og absolutt få saker gjort om noe går sakte. En fin egenskap er at du er veldig åpen, er det noe du trenger hjelp til, spør du styret, også vil jeg nok si at. Jo mindre du kjenner dem i styret, jo bedre fungerer det. Har du problemer med å være litt hard mot dine nærmeste, kan det være vanskelig å styret alt riktig + at det kan skape problemer i vennskapet. Men det er ABSOLUTT verdt strevet når du ser kjemien og resultatet av arbeidet deres. Og jeg anbefaler absolutt å melde deg inn som styre kandidat om du har kriteriene for det, og vil ha en finger med i spillet og bestemme en ypperst Russetid for din russ.
Hva du får igjen av styret, er jo erfaringen og kunnskapen. Samt attester og bevis på at du har engasjert deg i noe større, og MASSE nye venner. Kommer du med en attest at du har vært med i Russestyret, så vil en seriøs arbeidstaker vite at du er et utavendt menneske som tar intiativ og har ansvar. Men av komplementer o.l må du se litt etter. For å si det sånn. Man får høre det man gjør galt, ikke riktig. Men selvfølgelig er det noen barmhjertige sjeler der ute som komplementer deg for arbeidet styret gjør om dem mener det. Men en negativ ting blir mer opplyst enn en positivt. Vær klar over det. Men som sagt, det er verdt det.

- Hvordan var det med skolefravær og hva skal du etter Videregående?
Altså, noe mer fravær og enkelt timer ble det. Men mest hovedsaklig fordi jeg var President, men det var jeg godt klar over. Ellers så funket det fint å dra på skolen neste dag litt klein i formen, bare ikke engasjere seg så 100% i timen. Skulk var ikke noe jeg bare gjorde fordi jeg var Russ, selv om jeg er Russ er skolen viktig, spesielt siste år og karakterene skal beholdes. Men jeg tok meg vel 1-3 dager fri pga av Russetreff, Møter o.l Men hovedsaklig, gjør dine lekser, og møt opp i timen så mye du kan!
Etter videregående drar jeg til Åsane Folkehøgskole i Bergen. Etter det året, så starter jeg på ingeniør utdanningen, tror den blir i Bergen eller Stavanger / Oslo, Men det vil tiden vise.

Blogglisten7 kommentarer:

 1. Jeg satt i russestyret, det var ikke noe pes det.

  SvarSlett
 2. jeg blir russepresident nå :O :O

  SvarSlett
 3. Jeg lurer på om jeg også blir det nå :O Valg på mandag..
  Er det veldig mye pes? Hvis jeg skulle fikse eventuelle konserter. Forslag til hvordan jeg kan samle inn penger, slik at jeg kan betale artisten? Eller tror du det er noen som opptrer gratis? Jeg vil få til noe bra.. Men vet ikke hvordan det blir med økonomiii

  SvarSlett
 4. Du anonym som sier du kanskje blir president. Hvor blir du president? Send meg en mail så kan jeg svare mer på det med artister og arrangering av ting osv. Lykke til med Valget!

  SvarSlett
 5. Kan noen her inne fortelle meg hvem jeg skal kontakte hvis russen fortsetter å bruke hagen min som do, og innkjørselen til huset som partysted og søppelplass????????????? Det gjorde de nemlig i fjor, og jeg har aldri lagt noen så mye for hat før! Det gikk ikke en eneste kveld i mai, hvor jeg ikke ble vekket av musikk og ravende full ungdom rett utenfor huset... Og det gikk ikke en dag hvor jeg ikke vasset i søppel og tomgods når jeg skulle ut på morgenen..... Veggene hadde INGEN funsjon mot det støynivået som var her i en måned"!! Jeg kunne jo likegjerne liggi midt på Tryvann og prøvd å sove der hver kveld!! Det skal ikke være mitt problem at dere vil på fylla?????? Og det skal vel heller ikke være mitt problem at dere må på do???????? Og jeg skal vel kunne gå på jobb, frisk og opplaget, hver dag, selv om russen velger å være dritings i 14 dager????

  SvarSlett
 6. Beklager at jeg ikke har sett denne før. Får håpe russetiden gikk litt mer fredelig for seg i år for din del!

  Mitt eneste tips her må vel være og kontakte polititet tror jeg. Eventuelt sette opp noen skilt/hindringer!

  Lykke til med neste års russetid!

  SvarSlett
 7. hvordan kan man stille som kandidat til å bli russepresident ? hvem velger osv, hvordan fungere hele det opplegget ?

  SvarSlett