søndag 28. februar 2010

Vil ha gratis buss i russetida!

Russ er misunnelige på medelever i Østfold som får kjøre gratis buss i mai.

– Hvis russ i Østfold får tilbudet, burde nesten alle i hele landet få det, sier Andrea Draget Hoel som er russ i år ved Strinda videregående skole i Trondheim.
Hun og medelevene tror de ikke minst ville spart mye penger hvis de også fikk reise rundt med gratis busskort.

– Du betaler jo en del fra før av når du er russ. Det koster å være med på arrangementer og sånn. Hvis du skal ut og feste litt så er det greit å ha et gratis tilbud for å komme seg hjem, sier Marius Ryggevold.

– Det er jo bra å komme seg trygt hjem. Vi hører jo om ulykker og overgrep når folk skal hjem fra byen. Hvis vi får et tryggere tilbud hjem så er ikke det dumt, mener Andrea Voie.

Det er først og fremst trafikksikkerheten som er grunnen til at Østfold innførte ordninga.

Fylkespolitikerne gir derfor omtrent 3.000 unge sitt eget spesialdesigna busskort. Det gir russen ubegrensa bruk av buss og tog i hele fylket fra slutten av april til 18. mai. I tillegg får de 10 prosent rabatt hos flere taxiselskaper.

Ungdomspartiet Rød Ungdom liker tiltaket så godt at de vil at det utvide det til hele landet.

– Dette er et kjempebra tiltak som gir tre ting på en gang. Det er bra for miljøet, russen kan reise gratis i russetida, og ikke minst får russen ei tryggere russetid og vi får færre ulykker, sier leder i Rød Ungdom, Mari Eifring.

Leder av samferdselskomiteen i Sør-Trøndelag fylkeskommune, Ola Huke fra Sosialistisk Venstreparti, kaller ordninga et genialt sikkerhetstiltak.

– Vi har ikke diskutert dette ennå, men det blir i hvert fall ikke noe i år fordi budsjettet er satt. Jeg vil gjerne høre hvordan tilbudet fungerer i Østfold, og tenker jeg tar en prat med de der nede etter hvert.
Han tror det vil være mye tryggere å kjøre kollektivt i russetida for festglade 18- og 19-åringer. Men dette vil koste.

– Derfor må vi nesten vente helt til høsten, og se om det blir penger til dette i statsbudsjettet. På fylkestinget 1.mai skal vi diskutere trafikksikkerhet. Det blir en fin mulighet til å ta opp dette forslaget, sier Huke.


Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar