torsdag 25. februar 2010

Gratis buss til Østfoldrussen!

For å bidra til en trafikksikker russetid, har Østfold kollektivtrafikk, NSB, Trygg trafikk og Fylkets trafikksikkerhetsutvalg gått sammen om en gavepakke: Gratis buss og tog for Østfoldrussen fra 28. april til 18. mai 2010.

I 2008 henvendte syv russejenter seg til Østfold kollektivtrafikk. De ville ikke kjøpe russebil og ville gjerne få sponset reisene sine i russetiden. De fikk gratis ungdomskort og økonomisk støtte fra både Østfold kollektivtrafikk og Fredrikstad kommune. Nyheten fikk mye oppmerksomhet både blant ungdommene og i media. Også i fjor reiste en gruppe russ gratis med bussen. I år ønsker vi at all russ i Østfold skal få samme tilbud. I tillegg er NSB og drosjeselskapene med. Hvis tilbudet blir tatt godt i mot av russen, kan det bli et fast tiltak i årene fremover. Hovedhensikten er å bidra til en mer trafikksikker russetid. Vi håper alle kommer seg trygt gjennom feiringen og at vi får fornøyde ungdommer på bussen og toget, også etter russetiden. I tillegg har tiltaket et miljøperspektiv, sier leder for samferdsels, næring og miljøkomiteen, Per Inge Bjerknes.

Dette er tilbudet til Østfoldrussen:

* Unikt busskort med egen design som deles ut til all russ i Østfold (også friskolene) - ca. 3000 russ.
* Kortet vil gi ubegrenset bruk av buss og tog i hele Østfold i perioden 28. april til 18. mai.
* Kortet vil være gyldig på alle lokale bussruter som kjøres på oppdrag fra Østfold kollektivtrafikk.
* Kortet vil også kunne brukes på TIMEkspressen linje 3, 6 og 9 innenfor Østfold.
* Kortet kan ikke brukes på fylkes- og grensekryssende reiser. Kortet kan heller ikke brukes på nattbusser og enkelte ekspressbusser
* Kortet er gyldig hos NSB innenfor Østfold fylke.

Russen vil i tillegg få 10 % rabatt hos følgende taxiselskaper i den aktuelle perioden:

* Taxi3
* Moss Taxi
* Halden Taxi
* Våler og Svinndal Taxi
* Østfold Taxitjenester
* Sarpsborg og Fredrikstad Taxisentral

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar