fredag 9. juli 2010

Hvor møter du russen i sommer?


Russetiden er over og mange sliter sikkert med en ganske så skrapa bankkonto. Men etter eksamener og utdeling av vitnemål er det sommer, og da lokker reiser til sydligere strøk for mange. Vi har snakket med representanter fra noen av landets største reisearrangører for å høre hvor de anbefaler deg å reise.

- Unge velger ofte steder det er billig - og steder der de treffer andre ungdommer. De mest populære stedene er blant annet Mallorca, Ayia Napa på Kypros, Antalya i Tyrkia, Kos i Hellas, Sunny Beach i Bulgaria, forteller Elisabeth Larsen-Vonstett i StarTour.
Marie-Anne Zachrisson hos Norges største reisearrangør, Ving, kan bekrefte at unge satser på de gamle klassikerene.
- De tradisjonelle reisemålene er fortsatt Kypros, Bulgaria, Kos, og andre mindre greske øyer. Men mange velger også typiske familiereisemål som Mallorca og Tyrkia, forteller hun.
Ingen av de selskapene tilbyr i år nye destinasjoner de vil anbefale spesielt til unge, men Ving har i år inngått et samarbeid med flere nye hoteller på de etablerte stedene.
- For mange er det viktig å bo sentralt, gjerne på enkle men hyggelige steder, sier Zachrisson.

Fylles opp
Mange av de mest populære flyavgangene i sommer begynner å fylles opp. De som kan reise rett før og rett etter skolens sommerferie vil kunne gjøre gode kjøp. Prisene er lavere her. Hvis man prenumerer på vårt nyhetsbrev (på ving.no) så vil man få ta del av noen spesielle tilbud som vi kaller Happy Hour på fredager mellom 13-15. Her kan man virkelig gjøre noen kupp, kan Zachrisson fortelle.
De største kuppene på reiser kan man gjøre i mai og juni. Men med eksamener og andre skoleforpliktelser blir det dessverre vanskelig for russen å reise av gårde så tidlig.
Når skoleferien starter er prisene påsitt høyeste, så det kan lønne seg å reise før rusjet setter inn. Det er fremdeles noe ledig, spesielt i mai og juni. I skoleferien begynner det å fylles opp, men først og fremst på de mest populære hotellene.

Forsidefyll
Stoff om utagerende festing blant norsk ungdom på ferie er populært i landets tabloidaviser. Ofte får reisebyråene skylden.
- Hver sommer slår tabloidene opp førstesider med de same temaene, ungdomsfyll, vold og overgrep. De fleste har nok allerede bestilt og betalt sin ferie før disse artiklene står på trykk. Vi vill jo gjerne at unge mennesker skal kunne velge en Vingferie og ha en flott opplevelse. De aller fleste oppfører seg bra og det er bare de helt spesielle tilfellene som mediene er interessert i, sier Zachrisson.
Også StarTour har merket litt til dette, men siden de ikke fokuserer spesielt på ungdom preger ikke dette problemet dem noe særlig.
- Det er klart at alle skandaleoppslagene fra Bulgaria for noen år tilbake påvirket salget. Folk ble redd for å reise dit. Men nå er vi tilbake igjen, folk oppdaget at det var veldig overdrevet og at bråket var konsentrert til Sunny Beach, sier Larsen-Vonstett om negative skriverier om nordmenn på sydentur.

Tekst hentet fra russesiden.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar