lørdag 12. juni 2010

Fylla har skylda!De fleste av oss har lyst på litt tung, fet, kanskje krydret mat om vi merker vi har en litt dagen derpå, men det er delte meninger om det faktisk fungerer.

Bakfylla eller det å være fyllesyk er rett og slett kroppens beskjed om at du har inntatt mye alkohol. Toleransegrensen er ulik, alt etter dagsform. Det er faktisk slik at vi noen ganger tåler mer enn andre.

Alkohol påvirker nervesystemet og kjemikaliene i hjernen, derav føler du deg svimmel, du får vondt i hodet og du kan føle deg kvalm.

Under har vi listet opp noen myter om hva som skal hjelpe deg til å bli piggere.

1. Kvinner blir mer fyllesyke enn menn
Ikke nødvendigvis. Men kvinner tåler mindre alkohol enn menn. Det skyldes at menn har mer vann i kroppen enn damer. Om en kvinne drikker like mye som en mann, vil mengden alkohol som i blodet være høyere hos kvinner enn menn.

2. Jeg blir bare bakfull om jeg har drukket mye
Det er ikke tilfelle, selv om en rotbløyte antakelig vil skape større fare for at du blir fyllesyk. Du kan godt få hodepine av et par drinker, alt avhengig av kroppsform og dagsform.

3. Vin er bedre enn øl og sprit
Vin inneholder mye stoffer. Øl er som regel mildere og rene, klare spritformer. Dog kommer det selvfølgelig an på hvor mye du drikker. Drinker med fruktjuice kan faktisk sørge for at du får endre mer vondt i hodet. Årsaken er sukkeret.

4. Vin og øl er bøll, øl pluss vin er fin
Det kommer helt an på hvor mye du drikker.

5. Å spise et godt måltid før du legger deg
Om du spiser et godt måltid før du legger deg, og allerede er ganske full, så har neppe kebaben eller pizzaen spesielt helsebredende effekt. Har du derimot spist skikkelig før du begynner å innta alkohol, så kan det gå deg bedre dagen derpå. Det beste du kan gjøre før du legger deg, er å drikke mye vann.

Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar